In ce consta metoda

„Vrei să te joci de-a tot ce e viaţă,
De-a iarnă şi de-a toamnă foşnitoare,
…………………………………………………..
Vrei să trăieşti cu inima ta toată,
…………………………………………….
Să joci pe-ndrăgostita fericită,
Mimând că plângi sub cruce ruginită?
Vrei să trăieşti, trăind o veşnicie,
în joc de joc izbăvitor de soarte?
Culcată între flori pe neagra glie
vrei să te joci, vrei să te joci de-a moarte?”
autor: Kosztolányi Dezső
traducător: Costa Carei

 

Constelatiile familiale ne ajuta de exemplu in privinta legilor iubirii, a onorarii parintilor, a dreptului de intaietate a mebrilor care au aparut mai devreme, a echilibrului dintre a da si a primi.
Constelatiile familiale incep odata cu organiezarea grupului. Participantii se gandesc la problemele lor, care din cand in cand se intensifica sau se diminueaza, chiar si dispar, la fel ca si durerea la dentist.
Insa este mai mare dorinta a mai multi oameni sa se uite mai indeaproape la ceea ce ar putea indrepta in familiile lor. Si aceasta dorinta reuseste ca pe unii sa aduca la workshopurile de constelatii de familie.
Constelatiile familiale se desfasoara intr- un camp energetic. Cand intri in calitate de reprezentant in astfel de camp, incepi sa te comporti si sa te simti ca si cum i-ai apartine. Asta se mai intampla si in alta parte: cand oamenii intra in contact cu altii din diferite grupuri, incep sa simta si sa gandeasca similar grupului, altfel dacat cand sunt in mediul lor. Ceea ce ne indica faptul ca aceste persoane accepta energia campului, si se integreaza.
Acest camp este numit de catre Rupert Sheldrake camp morfogenetic. Astfel observam in constelatie ca esentialul este simtit si manifestat de reprezentanti.
Clientul alege reprezentanti din grup pentru persoanele sau preocuparile importante (de ex. boala, durerea, etc. ), cu ajutorul carora scoate la lumina contextele ascunse care apartin problemei sale.
Dupa ce clientul s-a centrat si-a pozitionat oameni in relatie unii cu ceilalti intr-un spatiu dat, fara sa aiba un final anume in minte, el ramine uimit de ceea ce i se arata. Cea ce este ciudat, este ca oamenii care au fost alesi se simt exact ca cei pe care ii reprezinta, chiar daca in realitate ei nu stiu absolut nimic despre ei. Ei pot avea simptome similare sau chiar vocea li se schimba, astfel incât au acelasi glas cu persoana pe care o reprezinta.
Cu ajutorul acestor reprezentanti, atat prezentul cat si trecutul devin vizibile, astfel incat nu numai cei in viata, ci si cei morti sunt prezenti in poveste, iar destinul lor iese la lumina.
Tabloul de asamblu initial al constelatiei dezvaluie legaturi de care clientul nu era constient pana acum.
Daca o persoana are o intuitie in legatura cu o posibila solutie sau cu necesitatea acestuia, ea nu trebuie sa actioneze imediat. Este preferabil ca imaginea vazuta sa patrunda la sufletul clientului, si asteptat sa-si produca acolo efectele. Dupa o vreme cand devine clar, care ar fi modalitatea potrivita de actiune, abia atunci, si nu inainte este momentul potrivit ca sa actioneze.